Huvudbonad


Alla har något som dom gillar att samla på. Vissa gillar handväskor. Andra älskar skor. Jag är besatt av mössor, i all dess färger, material och storlekar. Dels för att dom är så billiga, det är ju något som du faktiskt alltid har råd med men som ändå kan ändra en hel outfit, och dels för att dom är så galet söta och mjuka. Framförallt så värmer dom ju mina små frusna öron som häromdagen frös riktigt ordentligt, och då slog det mig att det nog var dags att plocka fram förra vinterns så kallade "möss-förråd", vilket faktiskt var större än vad jag trodde. Jag blev smått chockad när jag kom fram till att jag hade samlat på mig så många som 13 mössor på EN vinter!! 

Här kan du se en liten bit av utbudet: 




Färgen är viktig



Jag ska inhandla mig en ny ipod, helt klart. Och det är dessa tre färgerna som har kommit till final. Vilken tycker ni är snyggast? Kanske ska införskaffa en lila, så jag kan matcha min mobil (samt andra lila saker - internskämt-) 
Det ska få bli en julklapp från mig till Magdalena, men säg inget till henne är du snäll! 

Högklackade problem

Högklackade skor är något av det snyggaste du kan ha på dig, då det gör dig en liten bit längre (vilket underlättar om du ska pussa en lång pojke) samt får dina ben att se så sjukt smärta och läckra ut! Men klackar, framförallt smala, blir så himla snabbt fula vilket kan förstöra helt utseendet på en snygg sko. Men jag hittade några smarta tips hos Scorett som kan förlänga livet på din älskling:

1. För att minska på trycket på klacken ska du gå på rätt sätt. Sätt alltid ner fotsulan först. Använd endast klacken som stöd.

2. Längst ned på klacken sitter en liten stiftlapp. Innan den är nedsliten skall den bytas ut. Detta gör du enkelt hos skomakaren.

3. Tänk på var du går. Smala klackar trivs bäst på hårda och släta underlag.

4. Får du ont i fötterna av att gå på höga klackar? I så fall kan du lägga i en sula i tån vilket underlättar för foten. 

Vara ensam om din festblåsa

Måste bara säga att www.asos.com är en suverän hemsida! Dom har allt man kan önska sig, cirka 29 sidor festklänningar.. det låter ganska bra eller hur? Dom har även de flesta märken man kan tänka sig, ett stort utbud i varje färg och väldigt rimliga prisklasser. Kan även tipsa om att frakten är hyfsat billig där med tanke på att det skickas en bit (från england). Det är ju alltid lika roligt att vara ensam om att ha en viss klänning eller ett par skor :) 


Denna skon är ju bara så fantastiskt söt! Ligger på cirka 300 kronor (£25 för att vara exakt)

Kanske en fjällräv

Tanken slog mig precis att jag kan köpa en fjällräven vindjacka, det hade varit riktigt läckert! Är trots allt sjukt nöjd med min vinterjacka från fjällräven, lätt ett av de bästa köpen jag gjort (och jag har ju gjort en del köp i mitt liv). 
Det är en tanke som tål att tänkas mer på helt klart! :) 

En röd höst

Jag har fortfarande inte kommit någon vart i letande efter en höst jacka/kappa. Funderar starkt på att spara in pengarna och använda min krämvita som jag hade förra vintern..men hur roligt är egentligen det?
Det sägs att det är färgglada kappor som gäller i höst och på så vis blev jag överglad när jag såg på H&M reklamen att dom hade en jättefin mörkrosa för endast 298:- (GALET billigt), men mindre glad när jag upptäckte att den varken går att köpa i Kristianstad eller på webshopen (GALET dåligt). Kanske bud på att åka till Malmö och  hålla tummarna hela vägen dit på att dom ska ha en sådan där i min storlek? 



Enligt dior ska dom helst vara röda, och jag skulle verkligen inte banga en röd kappa i höst! DET ska jag minsann hålla utkik efter, är tacksam för tips om ni vet någonstans där det finns någon fin kappa i rött :) 



Perfekta vantar




Dessa vantarna skulle passa bra åt en flicka som mig, som ständigt lyckas slarva bort sina vantar. En normal-vinter så brukar jag förbruka cirka 3 par. Och att använda samma vantar som förra vintern är aldrig ett alternativ då jag aldrig har lyckats behålla dom så länge. Idag använde jag mina nya vita för första gången, och redan när jag steg av bussen (efter att ha haft dom i 25 minuter) var jag nära att glömma dom. Så när jag väl tappar bort dom (för det kommer jag att göra) så ska jag minsann köpa dessa rosa som jag till och med kan knyta fast i mig själv, perfekt! 
Går att hitta hos UrbanOutfitters :)

Beslutsångest

Fick mina skor som jag beställde från H&M för några veckor sen, kan säga att jag är väldigt kluven till om jag ska behålla dom eller ej. Dom kan nog vara fina till ett par strumpbyxor och en klänning, men jag vet ändå inte riktigt. Vad tycker ni?



:(

 

Åhhhhhh, vad sur jag blir!! Finns det något som kan göra en så besviken som att upptäcka att klänningen man skulle beställa är slut?
Just nu känns det inte så. 

Behov av att torkas?

Idag avslutades skoldagen med en liten gåta som lät så här:
Vad är det som är blött men ändå torkar? 
- Handduken! 


Här är en mycket fin handduk från Åhlens! 

All we need is en tygkasse



Jag skulle vilja slå ett slag för tygkassen! Det är en väldigt bra sak som fler borde ta användning utav! Att alltid ha med sig en (snygg) tygkasse när man är och handlar exempel mat (kläder kanske kan bli lite jobbigt) så sparar man inte bara pengar då man slipper  betala 1,50:- för en SKITFUL plastkasse som man ändå inte kommer vilja återanvända just av den enkla anledningen att den är så ful, utan man sparar även på vår miljö då det inte så vänligt emot den att tillverka en massa plastkassar. Det finns ju faktiskt ganska många läckra tygkassar att köpa, de båda ovan är från Forever21 och kostar $12.00 respektive $5.50 . Det finns även en hel del snyggingar hos H&M för lägre pris.


Love at first sight


Jag är en sådan person som hatar när folk snackar om "kärlek vid första ögonkastet", men om det nu finns så var jag nyss med om det! Denna klänningen skulle jag kunna ge en hel de kärlek, den är ju helt underbar! Lila med sidenband och helt enkelt UNDERBAR! Precis som exakt alla andra klänningar inne på http://asos.com! Tänk den som hade en stor walk-in closet med massor av sådana här klänningar! När jag gifter mig så ska jag precis som Carrie satsa på att få en stor garderob istället för en stor ring! 

Cuties

  
Helt bedårande plånböcker från urbanoutfitters :) 

Spice girls outfit, någon?

Årets tema på första 3:3 är så mycket som 90-tal (3:3 är fester som anordnas speciellt för dom som går i trean på gymnasiet). Och även om tanken med 90-tal är väldigt fin eftersom det är då vi är födda så finner jag det riktigt svårt att veta vad jag ska ha på mig?! Det finns inte riktigt lika mycket kläder och trender som är klassiskt 90-tal som det finns till exempel 70, 80-tal. Men jag ska nog lösa det, fick precis denna sidan tipsad: -  http://www.geocities.com/summerua/90tal/mode90.html#Topp
Perfekt för dig som också har lite problem med att veta exakt vad som var modernt på 90-talet. 
Har du något tips på vad jag ska ha på mig som är hyfsat enkelt att ordna? :) 



Man har alltid pengar till en ny klänning

Style By Stars har fått in några riktigt läckra klänningar! Jag är dock pank för tillfället (ovanligt? svar nej!)  Men ett av min motton här i livet är just: Man har alltid pengar till en ny klänning! Man kan ju bara inte låta bli när där finns så många fina, jag ska åtminstone bara beställa en (kanske två). Någon mer som är sugen på lite internetshopping? Mikaela kanske? ;) 

  
Detta är bara två av alla gudomliga klänningar som fanns där inne! Fanns även en hel del snygga på REA:n för dig som känner för att spara in några extra hundralappar! 

Cancerfonden

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4517490  Läs gärna detta inlägget!

Efter att ha läst detta inlägget så tänkte jag även uppmärksamma den här reklamen som går på radio förtilfället, om hur lite 50 kronor faktiskt betyder för oss men hur stor skillnad det faktiskt kan göra för någon annan. 50 kronor hit och dit, är ju faktiskt INGENTING. Det är ett par öronhängen från H&M som vi ändå inte behöver. Så hur skulle du må om du vaknade upp imorgon, 50 kronor fattigare? Det skulle kännas ungefär som vanligt va?
Så istället kan man snabbt och enkelt, skänka 50 kronor till Cancerfonden bara genom att sms:a "Besegra" till 72900. Du får snabbt ett tacksamt sms tillbaka!

Upp till bevis


Läste någonstans att om man inte har råd med tandblekning så ska man testa borsta tänderna i bikarbonat (en krydda som man använder vid bakning). Detta gjorde givetvis jag, och jag vet inte om det var inbillning eller ej men jag tyckte faktiskt att jag såg en liten pyttepytte förändring! Mycket bättre än att borsta tänderna i mosade jordgubbar och bakpulver i alla fall. Jo, jag har testat det också och det däremot var ingen höjdare, smakade URK!
Så helt klart värt att prova, jag ska i alla fall testa några gånger till! Efter 1-2 veckors användande ska man se tydligt resultat sägs det! Upp till bevis! 

Har du något sådant här bra hemma-skönhets-tips? :) 

God bless strumpbyxorna


Passar på att slänga in dagens outift innan jag sticker in till stan och möter tjejerna för att gå och äta! 
Som idag består utav:
En av mina favorit höstklänningar
Gråa strumpbyxor
Min nya stoooora OrganicCotton halsduk från H&M :)

Klänning med tjocka strumpbyxor är sannerligen höstens räddning när man bara inte orkar trassla på sig ett par byxor! 

Förändring

Har suttit i någon timme och jobbat med designen på sidan, att jobba med HTML är inget jag är så hej på men tack vare http://www.designadinblogg.se som är en superbra sida så gick det ganska bra! Har inte gjort någon jättestor förbättring, men har ändrat lite färger, teckensnitt och lite bilder .. nu är det ju trots allt a little bit pink! Får jobba mer med det sen när jag har tid, var ju faktiskt riktigt roligt!

Hoppas ni är inne och kikar på min blogg varje dag, för jag har ju som mål att få över 100 läsare när jag avslutar detta projektarbete om några månader! Att seriöst driva en blogg är betydligt mycket mer arbete än vad man kan tro, hur orkar blondinbella egentligen? Fast får man betalt för det så känns det kanske inte lika jobbigt.

Höstjacka?

 

Hur mycket jag än letar så hittar jag ingen höst/vinterjacka som tilltalar mig. Denna varianten från H&M gillade jag dock, ser ganska cool och lite annorlunda ut.. men givetvis, då är den ju slut!
Vad letar ni efter i år när ni ska köpa höstjacka? och har ni kanske redan hittat någon? :)


Redan vinter?



Åh, detta är precis vad jag skulle behöva idag! Det är så kallt (jag är extremt känslig för kyla och fryser jättelätt) och det känns som jag är på väg att bli sjuk! Skulle då inte säga nej till en sån här mysig, mjuk och framförallt rosa morgonrock och ett par shephardtofflor (visst, efter 30 minuter så lider man av brinnande fötter och en rejäl fotsvett men dom är galet sköna när man fryser!). Men jag får nog nöja mig med en kopp varmchoklad och en kanelbulle, kan ju vara fint det också!

DO

Tänkte slå till med en DO (för dig som inte förstod min egenpåkomna förkortning så står det för Dagens Outfit) från min mammas 50årsfest i lördags! 



Min nya fina kjol från H&M, hög midja med många knappar och en liten spetskant längst ner! Me like :)
Endast 249:-, ett riktigt klipp enligt mig! 

Koftfeber

Har märkt att det är ett litet hål av koftor i min annars överfulla garderob. Det är ju faktiskt ett plagg som är tvunget för att man ska överleva hösten och vintern. Så när jag satt och spanade på www.ellos.se nyheter så lade jag märke till att det fanns några riktigt mysiga koftor som jag gärna skulle fylla upp min höstgarderob med! :)



Partyklädd?



Denna festblåsan från Miu Miu  och skor från Christian Louboutin skulle jag gärna ha på mig imorgon kväll om man säger så!!
Klänningen går dock lös på £ 1 085 och skorna £ 415, men drömma går ju alltid!


High heels

"De höga klackarna uppfanns av en kvinna som blev kysst på pannan."

           Christopher Morley

                                                

Hejdå klänning, HEJ JEANS!

Jag är en sådan människa som älskar att gå klädd i klänning året runt och som tycker att chinos är den bästa byxan som finns! Visst tycker jag att det är riktigt snyggt med jeans men jag tycker det är så satans obekvämt att ha på mig, så när jag står där vid garderoben och ska välja outfit så blir det nästan alltid att jag slänger på mig en klänning och tänker "nästa gång så kan jag ha jeans" . Men efter att ha blivit smått retad av mina vänner då dom påstått att dom aldrig ens sett mig i ett jeans, så bestämde jag mig för att köpa ett par nya. Till min stora glädje hittade jag ett par riktiga sötnosar! Dom är inte bara snygga utan även GUDDOMLIGT SKÖNA!! Dom är i ett mjukt stretchmaterial och är stirlrent blå med orangea sömmar, jag är så förälskad i dessa att jag till och med hittade ett par svarta som även dom ska få följa med mig hem i veckan! Passa er chinosen, NI HAR FÅTT KONKURRENS! 



Cheap Monday, och inte ett öre mer än 400 kr fick jag punga ut! Kan det bli bättre än så?


Läser många bloggar?

Ett tips till dig som läser många bloggar och tycker det är jobbigt att varje dag klicka in på varenda en för att se om det hänt något, är att bli medlem på www.bloggkoll.com  där du lätt kan lägga till dina favoritbloggar och som sen samlar alla nya och olästa inlägg till dig.
Glöm givetvis inte att lägga till min! :) 


Kandidat till julklappslistan?


Apple har kommit med en ny version av Ipod Nano med bland annat 10 & 16 gb, lite nya funktioner men framförallt NYA FÄRGER! Jag tycker att det ser riktigt läckert ut och funderar starkt på att byta ut min gröntråkiga! 
Den nya version finns än så länge inte att köpa på den svenska hemsidan men antar att det kommer i sinom tid, förhoppningsvis innan jul för då vet jag åtminstone en sak som jag ska önska mig. Kan var ganska bra om det dröjer lite också, för det känns som jag behöver tid till att bestämma mig för vilken färg jag vill ha! :) 
Än så länge är lila, gul, röd och rosa i final. Vilken färg tycker ni är snyggast? 

Svart läppstift?


Hörde att svart läppstift skulle bli en hit i höst så bestämde mig för att testa. 
Kommer nog inte bli något som jag hakar på faktiskt, eller vad tycker du? 




Which one's your crush?



Detta är tidernas bästa inpackning! Perfekt när håret är slitet nu efter mycket sol och bad, behövs bara en liten klick för att få håret silkeslent igen! Att den luktar så underbart gott också är ju en fin bonus!


En extra färgklick


Hur underbara är inte dessa armbanden? Jag vet inte med dig, men jag hade i alla fall blivit glad av att ha en sådan här färgklick runt handleden i höst. Synd bara att dom går loss på så mycket som 595:-.
Men för dig som känner för att skämma bort dig själv lite extra så finns dom att köpa på http://gotborn-shop.se


Attraktivt by Amanda

 

Upptäckte precis att Amanda Berg (  http://amandaberg.bubbleroom.se ) även har en egen shop  - http://attraktivt.se
Helt klart värd att ta en titt på, framförallt om man gillar hennes blogg som jag personligen tycker är helt suverän! 
Bland annat så kan man hitta denna färgglada blusen (250:-) och denna helt ljuvliga volangkjolen (350:-) + en massa massa annat. Där finns framförallt väldigt somriga kläder för den som fortfarande inte gett upp hoppet om värmen än. Men jag tycker dock att man helt klart kan använda klänning och kjol även på hösten, allt som krävs är ju egentligen bara ett par strumpbyxor och en kofta! 

Påfyllning i höstgarderoben


Kände i helgen att det är tid för att fylla på höstgarderoben! Är verkligen behov av lite koftor så jag klickade mig in på H&M.com och hittade två stycken som föll mig i smaken. Min plånbok är lite tunn nu efter sommaren så det kändes skönt att jag hittade en grå långkofta för endast 198:-, ett riktigt klipp! (finns även i svart & brun). Hittade även en liten rosa (kan ju vara kul att pigga upp med lite rosa i höstmörket, man måste ju inte hålla sig till hösttråkiga färger hela tiden!) Det fick även bli två små söta par vantar och ett par skor, jag är ju inget jättestort fan av stövlar men dessa kan nog fungera som något liknande. Är lite skeptisk men får se hur dom ser ut när jag fått hem dom.
Jag kan inte säga något annat än att jag faktiskt gillar H&M! :)

En shopaholics bekännelser

Som projektarbete i skolan har jag valt att driva en modeblogg, eller snarare en shoppingblogg (för jag är inte så intresserad av mode som jag egentligen är av shopping i största allmänhet). Jag går nämligen tredje året på c4-gymnasium där jag läser media, med inriktning grafisk kommunikation. Tyckte att det kändes som ett bra sätt att få med min linje i mitt projektarbete då det kommer bli mycket skrivande, fotande, redigerande och designande, (att jag även är en helt galen shopaholic gjorde ju också att det kändes ännu mer passande). 
Den kommer innehålla lite allt möjligt som jag tycker är intressant att läsa och skriva om, men givetvis med fokus på kläder, skönhet och shopping. 

Enjoy! 



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0