Golvlampa

Denna lampan hittade jag och mamma på tradera för någon vecka sen. Riktigt snygg golvlampa från 40-tal. Hade passat perfekt in på mitt rum, framförallt eftersom jag behöver en golvlampa att ha bakom min läsförförtölj. Men även för att den rent stilmässigt passar in. Mina vänner brukar ju säga "Maggan, du är så gammeldags" när jag uttrycker mina åsikter angående hus eller som vid det senaste fallet, gardiner.
Vilket fall som helst så är som ni säkert vet Tradera en aktionssida så vi får se om vi har turen på vår sida och lyckas ro hem den imorgon. Auktionstiden går ut klockan 12, och än så länge ligger det högsta priset på 600 kr! Håll tummarna för att jag vinner :)

Fredagcitat

Tänkte precis som förra fredagen bjuda på ett såkallat fredagscitat! Teälskare som jag är så tyckte jag att detta var lite skoj! :)

"Kvinnan är som en tepåse, man vet inte hur stark hon är förrän hon hamnat i hetvattnet"
/ Eleanor Roosevelt


Jag hjärta skor



Jag ÄLSKAR dessa skorna från Fornarina! Är de inte de sötaste skorna ni någonsin sett?
Skulle kunna tänkas vara perfekta studentskor... farligt söta!!

Ny header

Jag satt och trixade ihop en ny header idag (som ni kanske ser). Vad tycks? Is it a keeper? :)

There's a little M in everyone



Mysig bild? Nej. jag är äcklad men ändå smått road. Konstig sak.

Idag ska jag äta lunch ute. Var, det får den som lever få se. (men förmodligen blir det inte McDonalds!)


Maja

Igår satt jag som ni kanske gissade och trixade med min ipod. Storstädade i Itunes och gjorde helt nya spellistor. Riktigt skönt med lite uppfräschning! Det tog dock sin lilla tid, och än är jag inte helt klart.
Men idag invigde jag min rosa kärlek. Förresten så har jag döpt den till Maja. Min förra limegröna Ipod hette Pelle. Min nya vackra rosa kändes som en klockren Maja. Jag älskar det namnet, ibland har jag önskat att jag hette det. Vet inte varför, för det är inte så jättespeciellt men förmodligen ligger det rotat i någon barnbok jag läst när jag var liten och sen har det namnet bara fastnat.

Grönt te

Jag älskar te, framförallt svart te. Vet egentligen inte varför, men det verkar vara flera som delar min åsikt om att grönt te inte är riktigt lika gott. Dock är grönt te nyttigare har man ju hört och jag har därför velat lära mig att älska även grönt te, och nu har jag äntligen lyckats! Jag har nämligen funnit två jättegoda gröna te-sorter, de heter "Grönt&Skönt" samt "Dazy Green" och finns att köpa på bland annat The Spice Tree här i Kristianstad.


5 anledningar till varför du ska dricka grönt te:
  • Innehåller rikliga mängder antioxidanter som skyddar våra kära celler.
  • Samt mindre mängder vitaminer & mineraler.
  • Det är inflammationshämmande.
  • Det hjälper dig slappna av och är avstressande.
  • Det är gott!!

The sound of music

Gissa vad jag ska göra nu?

En ledtråd är att det har att göra med något rosa och musik....
:)

Shopping sug!

Jag är så shoppingsugen så jag skulle kunna spricka.
Har inte handlat ett klädesplagg på jag vet inte hur länge. Eller, jag handlade en tröja förra veckan men det räknas inte för det var ju bara EN ynka tröja. Jag är sugen på sådan här riktig shopping där man handlar nya jeans, nya chinos, ny klänning och nya skor + några nya underkläder och några öronhängen, kanske ett par SOLGLASÖGON? (Ja, det är okej att handla solglasögon från och med nu. Har jag bestämt).

Problemet är bara att alla affärer verkar hålla fast i sina vinterkläder och äckelrea för allt de kan. Medan jag är sugen på vår! Såg dock en skymt av att Sandelins hade fått in lite ny uppdatering. Måste åka till Malmö eller dylikt och gå en shoppingrunda snart. Jag hade alldeles för mycket pengar på mitt konto, som behövs spenderas.

... kan man få abstinens av att inte shoppa?

Ipod leverans

Idag leverades min ipod, fram till dörren! Riktigt lyxigt kändes det med bud som begärde underskrift från Fröken Magdalena Nilsson! Och så var den även inslagen i en sådan här fin förpackning.



Inuti låg en liten fin lapp där det stod: "Grattis Magdalena, till att du är en sådan bra person!"
Tänk att folket som jobbar på Apple är så trevliga!!


Dundertrist!

Det är så himla störigt att inte mitt nya snygga typsnitt som jag har på menyn och inläggsrubrikerna syns på alla datorer. Det beror på att inte alla datorer eller webläsare har det typsnittet, och i så fall får man istället se en ful Arial-liknande sak. Supertrist. Så nu får jag leta upp något mer vanligt (och säkerligen inte lika snyggt) typsnitt istället.

Det ska se ut så här:




Shooooes


Finfina vårskor från H&M. Fågan är bara om de är speciellt sköna? Har som erfarenhet att H&M:s skor inte är de mest bekvämma (kan man egentligen begära det efter att endast ha tagit fram 298 kronor?) och det krävs sköna skor om man ska orka gå i högklackat.

KO

Tyckte att det var på tiden för en DO (min egen förkortningen av det vanliga fenomenet: dagens outfit. Som egentligen är till för att visa upp sina kläder, men som faktiskt är ganska kul att sitta och titta på på andras bloggar. Jag ägnar mig därför åt lite DO:s ibland i tanke på att ni kanske också tycker det är roligt att titta på!). Så här kommer den, eller det är snarare en KO (kvällens outfit).



Grå chinos från Gina tricot.
Korallrosa body, också från Gina.
Lila Tritoni klocka.

Två små hjärtan


Åååh, vad söta dessa solglasögonen är! Jag vill ha dem, Nu.
(gissa var ifrån de kommer? - Forever21 så klart och kostar ca 40 kr, galet.

Touch of pink

Jag har precis skickat iväg en beställning på en ny ipod. Det ska bli så skönt med en ny, den andra ser ju ut att vara från stenåldern (har trots allt haft den i 3 år!) så det ska bli mer än kul med lite uppdatering! 
Efter många om och men så lyckades jag bestämma mig för en rosa! :) 


Jag gillar den starkt!

Fredags citat

Så här på fredagseftermiddagen tänkte jag ge er ett lite kul (och kanske sant?) citat som jag läste i min bok (flickorna från Riyadh av Rajaa Alsanea) igår:

"Kvinnor gör sig inte vackra för männens skull, utan för att reta andra kvinnor."

- Sacha Guitry

Vårskor


Började fundera på vårskor idag (jag vet, det är tidigt ute.. väldigt tidigt, men man kan inte låta bli!) och något i stil med dessa skulle fungera bra för mig. Riktigt nice vår skor som funkar så väl på stranden som på shoppingturen.
Jag hittade dessa på ASOS som har ett mer än nice skorutbud, och inte heller är speciellt dyra. Båda dessa paren låg under 500-lappen.

Välgörenhetskonsert

Hannah skrev en kommentar och frågade var jag hade köpt min klocka. Det var en bra fråga, för det är kanske fler som undrar det. Isåfall kan jag stilla er nyfikenhet med att jag köpte den på Donna här i Kristianstad. Finns även att beställa på Tritonis hemsida! :)

Det är väl ingen som missat välgörenhetskonserten som hålls i konserthuset idag? Den börjar 19.00 & inträddet är fritt!
Vi ses där!




Renovering

idag har jag tagit lite tid till mig för att göra om sidan. Vad tycker ni?
Jag blev faktiskt nöjd. Känns som att det bara behöver någon lite touch till innan den är helt klar.

Watch me!

Har förresten glömt att visa er ett av mina senaste inköp, nämligen min älskade Tritoni klocka! :)


Finns i flera olika snygga färger, men jag fastnade mest för lila då lila är lite av "min" färg. Dock skulle jag utan tvekan kunna tänka mig att ha en till i en annan färg, för att byta lite så där ibland! :)
Framförallt dessa 3 är mina andra favoriter, tycker att de är urläckra!




H&M paket kommit!

Jag hade tänkt ändra om desingen lite idag, vilket jag även började göra men det gick inte hela vägen som ni ser. Så det får bli någon annan dag inom en snar framtid! Håll ut mina vänner!

Som ni kanske märkt så har mitt H&M paket kommit, vilket var en trevlig nyhet! Jag behöll lite grann, men skickade tillbaka det mesta. Av badkläderna som jag visade er häromdagen så behöll jag endast den rosa bikinin, den blommiga ska dock endast bytas till en annan ljusare färg (kom fram till att det var mer somrigt med ljusblått än mörkbrunt). Baddräkten var jag dock lite besviken på, jag som hade sett fram emot i att vara superhet i baddräkt. Men så blir inte fallet, baddräkten i sig var riktigt läcker med öppen rygg men jag är tydligen inte så snygg i baddräkt som jag trodde.
Aja, så kan det bli. Jag kan ju altid se det positivt och se det som att jag sparade 198 kr! :)

Nu ska jag träna kickboxning, ha en fortsatt trevlig kväll!

Bloggbråk

Precis som alla andra har jag börjat följa bråket som Blondinbella har med Carolina Gynning och Katrin Zytomier. Och även jag vill yttra lite av mina åsikt om saken:

Jag håller med både Bella och Gynning.
Bella har väldigt vettiga åsikter och strider för en bra sak. Kan dock hålla med om att det är lite hyckleri att inte erkänna att alla tjejer vill vara smala. Tjejer tänker på vad de äter, mer eller mindre. Och det är inget fel i detta, tvärtom. Man ska tänka på vad man äter, för övervikt är inte bara fult utan även farligt. Att tänka på vad man äter och kanske vilja gå ner något kilo, är inte samma sak som att vara sjuk och ha ätstörningar.
Jag tycker att Gynning är en smart kvinna även om hon inte bryr sig om att vissa det alltid. Hon är helt galen och jag gillar henne! Det räckte med ett blogginlägg för att svara Bella, vilket hon gjorde på ett bra sätt, sen var saken ur världen för hennes del.

Både Bella och Gynning är två intelligenta kvinnor.
Katrin spelar dock i en helt annat liga, och har dock ännu en gång visat hur fruktansvärt blåst hon är! Det behövs inte säga mer än att hon skämmer ut sig mer för varje ord hon skriver.

Choklad med gurka



Ikväll har jag gjort något som jag inte gjort på länge, nämligen badat badkar. Brukar inte göra detta eftersom jag alltid blir smått utråkad och alldeles för varm. Men ikväll var jag sugen på att ge det ett nytt försök, och för att göra hela saken roligare så var jag seriös och körde på med hårinpackning, lermask med doft av choklad, min nya rosa bikini (som kom igår!) och sist med inte minst GURKOR! Har aldrig provat att ha gurkor på ögonen förut men det sägs ju att det ska innehålla en massa bra vitaminer som friskar upp huden runt ögonen. Dock gjorde jag mest det för att jag tyckte det var kul med lite äkta SPA-känsla! Ännu roligare var det att ta kort på mig själv, då jag inte såg ett dugg!
Senare när jag låg i badet fullt med skum så märkte jag dock att gurkorna gled runder hela tiden och mest var jobbiga. Men kul var det.

och förresten, jag låg i badkaret och sjöng i cirkus 15 minuter. Sen var jag uttråkad till tusen. Nästa gång får jag nog ha sällskap i badkaret om jag ska stanna kvar lite längre! Men det var trots allt skönt, och nu är jag härligt trött så ska sova en runda. Imorgon är det en ny spännande dag!

God natt sötnosar!

Strand fin

I år fann jag H&M:s badutbud bättre än vanligt, fullproppat med snygga bikinis och til och med några läckra baddräkter, för jag kan inte låta bli att tycka att det är riktigt läckert med baddräkt. Nackdelen är ju givetvis när man ska sola då magen stannar som en blekfis, men till kvällsdoppen eller badhus-besöken i höst så är baddräkten perfekt!
Efter många om och men så lyckades jag bestämma mig för vad jag skulle ha, så följande är beställt (och förväntas kommer inom en snar framtid):


Jag kunde givetvis inte låta bli att köpa mig en baddräkt,
så nu får jag hoppas att det blir många nattadopp i sommar!



Blommig halterneckbikini (givetvis trosor till). Jag älskar den.


Sist men inte minst så fick det även bli en klarrosa halterneck.
Rosa när man är solbränd är en oslagbar kombination :)


Behöver jag ens säga att jag längtar tills de är dags att åka till stranden och använda dessa?


Shoes in the city

Igårkväll tittade jag på sex and the city filmen (för typ 20:de gången) och den är lika bra varje gång! En av anledningarna till att man kan se den så många gånger, bortsett från en toppenkul handling, är att varje gång man ser den så ser man nya grejer på deras kläder och outfits som ständigt byts! Ett av de stora nöjena med Sex and the city är verkligen att titta på deras kläder som ibland är supersnygga, jätteeleganta, häftiga till tusen men ofta även helt galna och nästan fula! Och det är så himla roligt, för de tar verkligen ut svängarna i modet!
För vem, i hela världen sover med ett långt pärlhalsband utanpå pyjamasen? Och vem har en fågel på huvudet när man ska gifta sig?

Men en sak, skorna. Jag skulle kunna dö för sådana skor.
Min stora dröm är att i framtiden ska vara över 1,70 cm lång dygnets alla timmar, när jag sover, shoppar, städar, festar.. ALLTID. Och jag ska då givetvis inte genomgå någon ben-förlänings-operation utan bara istället gå runt i vackra högklackade skor varenda eviga dag! Jag älskar skor. Jag älskar högklackade skor.
Åh, jag skulle kunna döda för Carries skoförråd (och hennes walk-in closet!!).


Tänk att ha råd att köpa skor som Miu miu, Christian Louboutin och Manolo Blahnik!

Balklänningsprovning = Kärlek?

Balklänningsprovningen idag var som väntat jätterolig, det var helt underbart att få klä sig i så vackra klänningar (det är ju knappast något man gör var och varannan dag).
Men jag kom att tänka på hur likt det var kärlek. Låter konstigt eller hur? Men låt mig förklara.

För precis som i kärlek som i balklänningar så får man prova och prova en hel del men tills sist måste man bestämma sig. Och då är det EN som gäller, man får inte välja fler än en. Kan inte ha en som man gömmer i garderoben och tar fram när den andra är på jobbet eller kemtvätten. Och hur ska man kunna välja bara en när man är kär i flera stycken, för alla är ju så underbara och får en att känna sig så vacker?

Men då får man helt enkelt leta lite i magtrakten för någonstans där nere så vet man nog att det finns en som får en att le lite mer. En som det riktigt hördes ett stort klick-ljud så fort man lade blicken på den och när man sen provade den så kändes det rätt i hela kroppen. Innerst inne vet man nog bara utan att tänka och jämföra en massa vilken som är den rätta.
Den viktiga frågan man då kan ställa sig är: Hur skulle jag känna om jag INTE valde denna? Skulle jag ångra mig?
Om svaret är förmodligen, så har man sitt svar. Och då vet man vilken man ska välja.

Så jag stod där och trixade och tänkte en massa "men tänk om"-tankar i 1,5 timme, men innerst inne visste jag ju att mitt hjärta fanns hos den första klänningen jag såg redan första gången jag var i affären. Och den fick det bli. (man kan tycka att det är ironiskt att jag spenderat sammanlagt 2,5 timmar i den affären när jag såg denna klänningen redan efter 2 minuter).

Prinsessa på prov

Idag ska jag göra något väldigt spännande! Nämligen prova BALKLÄNNINGAR!!
Ååh, behöver jag ens säga hur roligt jag tycker att det ska bli?
Att få prova massor av fina klänningar som man aldrig har en chans till annars, och riktigt känna sig som en prinesessa. Och på topp av detta - ha någon som passar upp på en under tiden man gör det!

Kulkulkul, är vad det ska bli!
Hörs senare, ciao!

Apelsin apelsin

För tillfället är apelsiner supergoda!! Jag är helt kär i apelsiner och äter cirka 2 stycken om dagen (sen får jag stoppa mig själv för att de ska räcka något längre än en dag).



Här är några anledningar till varför man ska äta apelsin:
  • Det botar cancer. Påstår åtminstone forskare i USA och Kanada som säger att massiva injektioner av askorbinsyra, (som finns i citrusfrukter) kan ha effekt på cancertumörer. 
  • Hög halt av C-vitamin. Som är en av de viktigaste anti-oxidanterna vilka i sin tur sen tar hand om de fria radikalerna och förhindrar att dessa förstör cellväggarna.
  • Bra för hjärtat. C-vitamin är även bra förtrötthet, blödande tandkött (?), hjärtinfarkt, högt blodtryck och infektioner.
  • Och sist men inte minst, för att det är så farligt gott! :)

Städning av soffbord

Igår så bestämde jag mig för att städa under mitt soffbord, där är nämligen en liten plats där under där jag lägger allt, och då menar jag ALLT. Där ligger gamla tidningar, skoluppgifter, kartonger, pennor och saker som jag bara vill ha någonstans att gömma. Så här ska ni få se både hur rörigt där var innan och sen hur fint jag löste problemet! :)



Inte alls vackert. Så jag slängde en hel del och sen köpte jag den här väldigt vackra lådan för att stoppa ner allt det fula i.





Och då blev det så här mycket bättre:


Top model

Idag gjorde jag något som jag nästan aldrig gör och inte gjort på väldigt länge, nämligen kollade på TV. Visst, jag ser ju givetvis på film och ibland ser jag på O.C och dylikt med det är alltid på box. Jag gör liksom aldrig det här riktiga tv-tittandet när man sitter med en fjärrkontroll i handen och trycker på knappar tills man hittar något man gillar och sen en halvtimme senare letar upp något nytt.
Men idag, när jag skulle dricka te (det hör till saken att jag bara haft en lektion imorse och därför var smått uttråkad) så bestämde jag mig för att titta på tv och det första bästa  jag hittade var Top Model.
Det är alltid roligt att se (inte så att jag skulle följa serien, men passar helt perfekt för enstaka gångerns slötittande) när de förvandlar söta alldagliga tjejer till fantastiskt vackra modeller bara genom lite smink och frisyr. Och även hur mycket man kan göra med en kamera, det är helt otroligt!

Dock upptäckte jag en sak jag inte tänkt på tidigare idag när jag tittade, nämligen att Tyra Banks är (eller har blivit) en riktigt b-i-t-c-h.  Så fort hon får en chans så skjuter hon in små sido kommentarer och historier om hennes egen storhetstid. Och för att vara programledare (eller vad det nu ska vara som hon är) så stöttar hon ju knappast sina deltagare.. not even a little bit. Så fort hon kan så driver hon med sina deltagare när de gjort något fel. Okej att de andra domarna skojar/driver med deltagarna men man kan tycka att hon borde vara lite mer stöttande, men nej istället var hon värst av  alla.
Jag följer i och för sig inte programmet så jag vet inte om detta var en engångsföretelse men hon var i alla fall ingen vacker person i dagens program.

Sista reafynden?

För dig som är sugen på att fynda så sänker Nelly sina priser ännu mer idag, upp till 80 %, nästintill gratis!
Personligen är jag mer intresserad av att äntligen få handla vårkläder, så ska istället titta runt lite på det :)

Det sitter i håret

Idag tog jag tag i saken (eller egentligen förra veckan, för det var då jag beställde tiden) och gick till frisören. Har inte gjort något åt mitt hår en i september så det var bannemig på tiden. Fick bli både klippning på topparna, en liten lugg och färgning. Har inte riktigt inspekterat resultat ännu för mitt hår är fortfarande blött, kommer kanske en bild på det senare! :)

Hjälp!




Jag behöver  hjälp. Jag ska köpa en ny ipod, men kan inte bestämma mig för vilken färg. Jag älskar både den rosa och den lila, och är rädd att jag ska ångra mig och komma på i efterhand att den andra färgen är litelitelite bättre.
Så vad tycker ni? Rosa eller lila? Eller båda? ;)

If you like music



Coola klänningar för dig som älskar musik :)
Cirka 870:- på ASOS.

Färgklick



Låt dina ben vara en färgklick i vintermörkret!


RSS 2.0